Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeftalili Güllaç
08-10-2013, 01:32 PM
Yorum: #1
Şeftalili Güllaç
[Resim: 969782_10151763766074551_1124861047_n.jpg]
Şeftalili Güllaç
Malzemeler:
8 adet güllaç yaprağı,
Bir buçuk litre süt,
Bir su bardağı tozşeker,
1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı,
250 Şeftali,
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 limon kabuğu
Üzerine:
Antepfıstığı, çilek ya da kiraz veya böğürtlen olabilir

Meyveli Güllacın Yapılışı

Sütü bir tencereye alın ve ılıtın.
Daha sonra ocaktan alın ve içine tozşekeri ilave edin. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın ve biraz dinlendirin şekerin tamamen erimesini bekleyin.
Orta büyüklükte bir tepsinin içinin sütü boşaltın güllaç yaprağından bir tane alın ve iyice süte ıslatın.
Islatmış olduğunuz güllacı derin bir kaba yerleştirin.
Her 2 yaprak güllacın arasına Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini arasına serpin.
Ben limonu çok yakıştırdım çok eğlenceli oluyor , bu tarifi yazarken bile mis gibi koktu  inanın ki bu sütlü tatlıyı çok seveceksiniz.
Çok hafif oluyor ve yapımı da çok kolay .
Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin.
Güllaçların yarısını yerleştirdiğinizde ortasına küp şeklinde doğranmış Şeftalileri serpin.
Kalan güllaçları da aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü güllaçların üzerine gezdirin.
Sütü çekince güllaçları dilimleyelim elama dilimi şeklinde doğranmış şeftalileri dilimlenmiş güllaçların aralarına yerleştirelim ve antepfıstığı ve çilekle veya kiraz ya da böğürtlenlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Evet güllaçlarımız hazır servise umarım sizlerde severek yapar ve afiyetle yersiniz ve seversiniz.
Afiyet olsun sizlere .
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi