Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patlıcanlı Pilav
08-10-2013, 01:15 PM
Yorum: #1
Patlıcanlı Pilav
[Resim: 998927_10151782252524551_1747533117_n.jpg]
Patlıcanlı Pilav

Merhabalar Sevgili arkadaşlar ve sevgili okuyucularım,
Bugün farklı bir tarif denemeye karar verdim.
Ramazanda memlekete gitmiştim Kahramanmaraş’a orada yapmışlardı çok beğendim çok lezzetli buldum ve ailecek bayıldık!
Bu tarifimi sizlerle paylaşmak istedim mutfağımda farklı lezzetleri denemeyi çok seviyorum inanılmaz muhteşem lezzetler umarım sizlerde seversiniz. Sevgiler…

Malzemeler:
2 su bardağı pirin,
1 adet orta boy soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
damak tadınıza göre çok az tuz eklenebilir
500 gr. Kuşbaşı et,
1 dal nane,
2,3 dal maydanoz.
2 su bardağı su
2 adet orta boy patlıcan,
2 adet yeşilbiber,
2 adet kırmızıbiber,
kızartmak için sıvı yağ,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı tozşeker,
1 avuç Badem içi ya da Çedene (K.Maraş ta cam fıztığına bizler çedeme deriz )
Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın ve tuz kattığınız kay narsuda yaklaşık 1 saat dinlendirin ( Pirinçleri kaynar su ve tuzlu suda bekletirseniz tane tane oluyor pirinçler ve bir birine yapışmıyorlar.)

Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına
Doğrayın, Biberleri de 4 de bölün, doğradığınız patlıcanları ve biberleri kızartıp peçete serilmiş tabağa alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın, üzerine soğanları ekleyip hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine tuz, karabiber, yeni baharı ve badem ya da çedeneyi ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Kuşbaşı eti bir tarafta iyice pişirelim, pişirilen etleri de tencereye ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
Bunları bir tarafa alalım.
Kavurmuş olduğumuz bu karışımın yarısını bir tencerenin dibine yerleştirelim, onun üzerine bir patlıcan bir biber uzunlamasına yerleştirelim ve onun üzerine de kalan karışımı ekleyelim ve Son olarak onun üzerine de 2 su bardağı pirinci kaynar suda bekletiğimiz pirinçleri yıkayıp bu karışının üzerine yerleştirelim, ve patlıcanları üzerine kapatalım 4 su bardağı et suyunu da verelim ve tencereyi ocağa alalım kaynayınca altını kısalım kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim
tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavı ocaktan alın. Tencerenin üzerine bir örtü örtüp kapağını sıkıca kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Demlenen patlıcanlı pilavu bir düz tabağa ters çevirip servise hazırlayalım nane ve maydanozla süsleyip servise sunalım.
Sıcak servis yapın.
Evet sevgili arkadaşlar ve okuyucularım.
Patlıcanlı pilavumuz servise hazır sizlere afiyet olsun.
Not yemekleri, tatlıları, pastaları yaparken aman sakın unutmayın bir tutam sevgi koymayı (SEGİ HER YERDE ÇOK ÖNEMLİ.)
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi