Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çilekli Tavuk Göğsü
04-04-2013, 01:19 AM
Yorum: #1
Çilekli Tavuk Göğsü
Çilekli Tavuk Göğsü

[Resim: 425091_10151534288994551_512781234_n.jpg]

Malzemeler:

1 lt. süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Yeterince çilek
1 kahve fincanı hindistancevizi

Yapılışı:

Un, nişasta, şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. Sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Tencerede ılımış olan tavuk Göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.

Tavuk göğsünü kalp şeklide yada yıldız şeklinde bir kalıba dökelim.
Tavuk Göğsü’nü koymadan önce borcamı veya kalıbı suyla ıslatırsanız yapışmaz.

Tavuk Göğsü’nün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca buzdolabına koyalım 4 ya da 5 saat bekletelim.
Kalıptaki tavuk Göğsü’nü bir servis tabağına ters çevirerek alalım üzerine Hindistan cevizi serpelim sonrada çileklerle süsleyelim. (muzda olabilir)

Tavuk göğsü, Romalılardan Bizans’a oradan da Türklere geçmiş olan sütlü bir tatlıdır.

Sütlü tatlılar çok hafif ve çok lezzetli oluyor.
Umarım sizlerde severek afiyetle yersiniz, sizlere şimdiden afiyet olsun.

Emine Dönüş Özatar
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi