Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Havuç Dolması
03-05-2013, 02:19 PM (Bu konu en son: 02-14-2014 tarihinde, saat: 01:30 PM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: ahmetfidan93.)
Yorum: #1
Havuç Dolması
Havuç Dolması

[Resim: Resim-099.jpg]
Malzemeler:

7-8 tane orta boy üzeri kazınmış havuç
1 su bardağı dolmalık pirinç
250 gr orta yağlı kıyma
1 tane incecik doğranmış kuru soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası isteğinize göre tatlı biber salçası da olabilir.
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı her ikisini de kullana bilirsiniz.
Tuz, karabiber, kuru nane, reyhan
1 yemek kaşığı dolusu sumak ekşisi

Yapılışı:

Dış kabukları kazınan havuçların içlerini oyacak ile oyun, diğer tarafta dolma içini hazırlayalım. Ön pirinci yıkayalım ve sonra malzemeleri karıştırın ve havuçların içini doldurun tencereye dizin üzerine 1.5 su bardağı kadar sıcak su koyun önce harlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapalım yanında sarımsaklı yoğurt yada sade servis yapın.
Sizlere şimdiden afiyet olsun.

Genellikle Kahramanmaraş mutfağına ait bir yemektir.
Bence her sebze ile dolma veya sarma yapabiliriz.
Bu yemeği ne zaman yapsam çocukluk yılarım gelir aklıma.
Ben 12, 13 yaşlarındaydım annem vefat etmişti babamla ben vardım evde benden havuç dolması istemişti havuçları oymasını
becerememiştim babam da çıkrıkçıya götürüp oydurup getirmişti, bana da sadece doldurması kalmıştı fakat pek bilmiyordum harcına neler koyuluyor, bir ninemiz vardı ona sormuştum ve doldurup pişirmiştim.
Daha dün gibi gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti o yüzden havuç dolmasını çok severim.
Emine Dönüş Özatar
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi