Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yoğurtlu Mantı
11-12-2012, 02:25 PM (Bu konu en son: 11-12-2012 tarihinde, saat: 02:26 PM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: siYASALforum00.)
Yorum: #1
Yoğurtlu Mantı
[Resim: 578942_10151243555729551_1200741944_n.jpg]

Malzemeler İçi:

50 gram kıyma tavuk veya az yağlı dana kıyma
1 büyük boy soğan (ince doğranacak)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Hamuru:

4 su bardağı un
2 yumurta
Tuz
Aldığı kadar su

Sosu:

Yoğurt
İki diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
(İseteyinize göre) nane

Mantının İçinin Hazırlanması
Kıymaya tuz ve karabiber, pul biberi çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın).

Hamurunu Hazırlanması

Una 2 yumurta kırılır. Su, tuz ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur bir saat dinlendirilir sonrada okalava ile 5mm kadar veya ince şekilde açılır. Hamur, üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır (veya masa üzerinde de bu işlemi yapabilirsiniz)
Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kare şeklinde kesilir. kareler şeklinde kesilmiş hamurun içine hazırlamış olduğumuz kıymadan nohut büyüklüğünde kesilmiş hamurun içine koyarak üçgen şeklinde kapatılır uzak köşelerinden birleştirip, kenarlarını sıkıca kapatınız.

Hazırlanan mantı tanelerini hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin
Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis yapma
Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır. Karışım tüm mantı yemeğini içine alabilecek genişlikte bir kaba yayılır.
Mantıların açılmamasına dikkat edilerek süzgeç yardımı ile pişirme suyundan süzülür. Süzülen mantı içinde yoğurtlu sarımsak olan geniş kaba eklenir ve güzelce karıştırılır.

En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir. Kırmızı biber yanıp, kararmadan evvel tava ateşten alınır ve yoğurlu mantı üzerine güzelce gezdirilir. Arzuya göre mantıya nane ilave edilir. Soğumadan servis yapılır.

Afiyet olsun.

Emine Dönüş Özatar

Not bu mantıyı nohutlu da ve domates sosluda yapabilirsiniz.
kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi