Yeni Yorum Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yumurtalı Mısır Unlu Hamsi Pazar Menüsü
03-26-2011, 12:48 PM (Bu konu en son: 05-17-2012 tarihinde, saat: 12:59 PM düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: ahmetfidan93.)
Yorum: #1
Yumurtalı Mısır Unlu Hamsi Pazar Menüsü
[Resim: 398339_10150898632114551_529359550_95141...1756_n.jpg]

Sevgili: Bilgi evreni okurlarımız uzun süredir yemek tarifleri ile ilgilenemedim işlerimden dolayı ara vedim.
Sizlere yemek tariflerini verirken çok mutlu oluyorum,yemek yaparkende inanın çok mutlu oluyorum.
Sizlere mısır unlu,yumurtalı,hamsi tarifi vereceğim umarım sizlerde severek yapar ve yersiniz.

Malzemeler 6 kişilik:


1.Bir kilo Karadeniz Hamsisi (Karadeniz hamsisi yoksa marmara da olabilir)
2. Dört çorba kaşığı dolu dolu kırmızı mısır unu
3. Dört çorba kaşığı dolu dolu buğday unu
4. İki çorba kaşığı yoğurt
5. Dört adet büyük boy yumurta
6. İki su bardağı sıvı yağ
7. Bir tutam tuz

Yapılışı:

Karadeniz hamsinizi bir güzel ayıklayalım, başlarını koparalım, kılçıklarını çıkartalım. Kılçıklarını çıkarırken'de hamsilerin canını incitmeyelim. Yani haşat etmeyin. Kılçığı çıkarılmış hamsiyi içi su dolu bir kaseye koyup üzerine de yeterince tuz koyup 10 dakika bekletelim. Bu, işlem kanlanmış hamsinin kandan arınmasını sağlayacaktır.

Hamsiyi tuzlu suda beklerken, bir yandan da hamsiyi bulayacağınız yumurtalı unlu karışımı hazırlayalım.

Dört dolu çorba kaşığı mısır ununu, Dört dolu çorba kaşığı buğday ununu, iki çorba kaşığı yoğurdu yeterli büyüklükteki bir kaba koyuyorsunuz. Dört adet iri yumurtayı da üzerine kırıyorsunuz. Bu karışıma arzu ettiğiniz kadar tuz ilave ediyorsunuz. Yalnız, hamsi tuzda 10 dakika beklemekte olduğundan tuzu normalinden az biraz eksik katıyorsunuz. Bu karışımı mikser ile veya elle iyice karşıtırıyorsunuz.

Bu karışım, krep hamuru gibi olana kadar çırpılacak aynı krep hamuru gibi akışkan olacak.Yumurtalı unlu yoğurtlu akışkan hamuru hazırladıktan sonra.Genişçe bir tavaya iki su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağını koyursunuz, ocağı harlı (en yüksek ayarında) açıyorsunuz. Yağın kızma sürecinde siz de hamsileri tuzlu sudan çıkarıp süzüyorsunuz. Süzdüğünüz hamsileri teker teker yaprak gibi açarak hazırlamış olduğumuz karışıma bulayarak kızgın yağa atalım. Tavanız ne kadar geniş olursa o kadar hızlı pişirmiş olursunuz. Çünkü hamsileri kızgın yağa teker teker atıyorsunuz. unlu. yumurtalı karışıma bulanmış hamsilerin yağın üzerinde yüzmesi gerekli. Yani sıvı yağda cimrilik yapmayalım. Hamsilerin yağda altın rengine gelene kadar kızartalım, kızaran hamsileri bir kağıt havlunun üzerine çekelimki fazla yağlı olmasınlar hamsicikler.

Evet hamsilerimiz hazır servise, bunun yanına da şöyle bir güzel roka salataya nedersiniz sevgili okurlar. Ben balık yaptığım zaman her zaman yanına bir roka salata yapmayı asla ihmal etmem tabiki bu benim kendi damak zevkim ben balıkla roka salatasını bir birine çok yakıştırırım iki sevgili gibi)))) sizlerere afiyet olsun .


Emine Dönüş Özatar

ONLINE BİLGİ İLETİŞİM AĞI
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul
Alıntı ile Cevapla
Yeni Yorum Gönder 


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi